✔ B Corp gecertificeerd
✔ Ma-vrij vóór 22u besteld, morgen in huis
✔ Ons katoen is 100% biologisch en gecertificeerd
✔ Gratis verzenden & retourneren
✔ Klantbeoordeling van 9,4
Jouw hoofdkussen krijgt ‘s nachts veel te verduren. Een hoofd weegt namelijk gemiddeld zo’n 7 kilo. Dit gewicht drukt iedere nacht op je kussen, waardoor de levensduur afneemt. Om nog maar te zwijgen over de hygiëne van zo’n kussen. Het regelmatig vervangen van je kussen is dan ook essentieel voor een goede nachtrust. Maar hoe lang gaat een kussen eigenlijk mee, en hoe vaak moet je een kussen vervangen? Je bent niet de eerste - en vast ook niet de laatste - die het zichzelf afvraagt. Het antwoord is simpel. Vaker dan je denkt. Over het algemeen geldt de stelregel: iedere 2 tot 3 jaar. Je leest er hier alles over.
Je kunt aan een aantal dingen merken dat jouw kussen vervangen moet worden. Dit zijn:
Goed om te weten: de levensduur van een kussen is ook afhankelijk van de vulling ervan. Bij Yumeko heb je de keuze uit een kussen met dons, wol, kapok en natuurlatex. Welke het minst lang mee gaan? Kapok en wol. Maar daar hebben we een oplossing voor. Die vind je in de volgende alinea.
Het juiste kussen kiezen? Kijk dan naar stevigheid, materiaal en levensduur.
Het korte antwoord is… Ja. Dat kan. Tenminste bij onze kussens van kapok en wol. Deze kunnen na verloop van tijd iets minder lekker aanvoelen omdat de natuurlijke vezels breken of hun veerkracht verliezen. Bij Yumeko kun je echter handige bijvulzakjes kopen om jouw kussen nieuw leven in te blazen. Dat is niet alleen lekker, maar ook hartstikke duurzaam.
Water- en luchtdichte hoezen voor matrassen en kussens kunnen goed helpen, maar zorgen voor een onaangenaam klimaat in jouw bed. Er is dan namelijk geen vorm van ventilatie meer. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw kussen te onderhouden. Schud het bijvoorbeeld dagelijks op, en hang het kussen regelmatig buiten. Zo gaat jouw kussen lekker lang mee.
Veel van onze kussens hebben een huismijtdicht omhulsel. Dit noemen we de tijk. Ook deze kan veel problemen voorkomen. Bovendien vormen wol en rubber geen fijne plek voor huismijt. Ook fijn voor kinderen. Ervaar het zelf.